IMPORTANT

Avui us he enviat un mail des d'un nou correu fran.rcde@gmail.com, és important que el mireu i que em contesteu.
En el mail també hi ha els exercicis que la Juli ens ha enviat.

Si algú no ha rebut el mail que m'envï un a mi.

Moltes gràcies i disculpeu les molèsties

Temes del bloc

dimarts, 1 de desembre de 2009

Mètode d'entrenament

Per poder entrenar a futbol, i a qualsevol esport, ho podem fer principalment de 2 mètodes, analític o global.
  • Analític: a grans trets serien exercicis sense oposició amb o sense pilota que ens millora un sol aspecte de la pràctica del futbol com seria l'execució del gest tècnic, pressa de decisions (tàctica) o bé la preparació física.
  •  

  • Global: a grans trets serien exercicis amb oposició i amb pilota on l'execució depèn de la pressa de decisions i on la part física hi és present. Per tant, direm que són exercicis que s'apropen una situació real de joc.
En una sessió d'entrenament treballar d'una forma no exclou l'altre, ja que es poden combinar depenen de l'objectiu que hi hagi plantejat. Tot i que al llarg de la temporada el % de treball analític serà menor que no pas el treball global.

- Per què es treballarà de forma més global que no pas analítica??
Com hem dit abans els exercicis plantejats de forma global ens apropa al joc real del futbol ja que intervenen aspectes tècnics, desicionals, físics i psicològics, i aquests són els que també intervenen el dia de partit. En canvi si es treballa de forma analítica ens trobarem en situacions "irreals", situacions que no veurem el dia de partit.
  • Per exemple: Si fem un exercici de control passada amb un company on no hi ha cap rival, cap decisió a part de com controlar la pilota i de quina manera es farà la passada, on físicament no es treballa... doncs aquesta situació quan ens la trobarem en un partit??? cap perquè la passada la donaré d'una manera o altra depenen d'on estigui el rival, arriscaré una passada o altra depenen de com vagi el partit o com emocionalment estigui, fins i tot si estic cansat o no, faré una o altra... aquests serien uns dels aspectes que influencien alhora de fer un pase. Vist això de quina manera seria la millor, per treballar,? doncs la que jo poguí viure tots aquells aspectes que influeixen alhora de realitzar un gest tècnic ja que així en el partit quan em trobi amb una situació o altra l'hauré viscut en un entrenament de forma similar i per tant m'ajudarà a decidir una cosa o altre.
Per qualsevol pregunta, aclaració, dubte.. feu-m'ho saber!

Cap comentari: