IMPORTANT

Avui us he enviat un mail des d'un nou correu fran.rcde@gmail.com, és important que el mireu i que em contesteu.
En el mail també hi ha els exercicis que la Juli ens ha enviat.

Si algú no ha rebut el mail que m'envï un a mi.

Moltes gràcies i disculpeu les molèsties

Temes del bloc

dimarts, 8 de juny de 2010

Sistemes fut11 (part 2)

Ja que en els entrenaments no ho treballarem ja que haurem d'aplicar el sentit comú i traslladar el què sabem del fut7 al camp del fut11, avui veurem una mica els diferents sistemes de joc que em plantejo perquè jugueu.

Després de veure dos sistemes (1-4-4-2 i el 1-4-3-3), avui veurem els altres dos sistemes esmentats a l'entrada anterior (1-4-2-3-1 i 1-3-2-3-2). Anem a veure'ls.

El primer sistema el 1-4-2-3-1 podem dir que és el sistema de moda en els equips de futbol. Com podeu veure en el dibuix és un sistema format per 4 línies (si no contem la del porter). La línia defensiva actúa igual que en els sistemes anterior esmentats, o sigui tancada quan no este la pilota i oberta quan este. Després veiem la figura de 2 mig centres, són els que dónen estabilitat defensiva, tenen un funció més de contenció que no pas ofensiva. Tenim per davant d'ells la línea de 3 mitjes puntes, que donaràn amplitud i profunditat al sistema amb arribades per la banda, tenen la funció d'arribar de segona línea i aprofitar els espais creats per l'equip. Finalment tenim la jugadora que juga en punta que té molta mobilitat per crear-se espais per ella o per les companyes i així haurien les entrades de segona línea que abans em comentat.


El segon sistema que veurem avui és molt semblant a  l'anterior, encara que és més arriscat. Una de les diferències recau en la línea defensiva ja que en comptes de jugar amb 4 ho fa amb 3. Aquestes han d'estar quasi sempre juntes i bascular a la vegada tant defensivament com ofensivament. La línea de 2 MC més que abans tindra un paper defensiu important ja que hauran d'ajudar més a la línea defensiva. Els MP més o menys tenen les mateixes funcions que abans. I la línea de puntes han de seguir creant espais i movent-se per desestibilitzar la línea defensiva contrària. Una de les diferències d'aquest sistema amb l'anterior és que en aquesta la pressió a la pèrdua ha de ser major ja que si els defenses no tenen bona comunicació i són rapids és fàcil guanyar-lis l'esquena.

En una següent entrada veurem moviments entre línees independentment del sistema ha utilitzar.

Cap comentari: