IMPORTANT

Avui us he enviat un mail des d'un nou correu fran.rcde@gmail.com, és important que el mireu i que em contesteu.
En el mail també hi ha els exercicis que la Juli ens ha enviat.

Si algú no ha rebut el mail que m'envï un a mi.

Moltes gràcies i disculpeu les molèsties

Temes del bloc

dissabte, 13 de febrer de 2010

La cantera

Un entrenador d'un primer equip no ha de conèixer el què té al filial?? No és la seva feina?? Fa un parell de setmanes va haver un creuament de declaracions entre Jorge Valdano i Manuel Pellegrini en referència a aquest tema. El míster va haver de convocar a 4 jugadors del filial per afrontar el partit contra el Deportivo i si no recordo malament davant les càmares de la Sexta el Director General del Madrid, Valdano, li va recriminar al seu tècnic que no fes debutar a cap jugador que estava a la banqueta. Doncs durant la setmana vaig veure un titular força dur i contundent. "Pellegrini: -La cantera no está dentro de mi trabajo" sort que em vaig decidir llegir la noticia perquè si no hagués sentenciat al tècnic del Madrid al que admiro gràcies al treball que va fer a Villareal en les temporades anteriors. La resta de roda de premsa on va dir aquesta contundent frase explicava que ell si que coneix la cantera, cosa que Valdano va deixar entreveure que no, que ell en setmanes anteriors, en mesos anteriors ja havia pujat per entrenar a diferents jugadors filials i així volia demostrar que si que es coneixia la casa. 
Pensant-ho bé podem dir que estic d'acord amb el mister ja que el treball d'ell en un 1r equip i més d'èlit, és assolir el seu objectiu competitiu (salvar-se, guanyar títols, entrar a Europa...) i després farà servir les eines que tingui i que per tant el filial s'el ha de conèixer.

L'exemple a casa
Ens trobem que al primer equip masculí, en Pochettino, ha de recurrir al filial per completar les convocatories i com estem veient últimament les alineacions. La qüestió seria, dins la feina de Mauricio està la cantera?? Doncs crec igual que abans que no, què l'ha de conèixer? I tant i més en un club com l'Espanyol que ha de vendre més que comprar perquè l'economia no va bé.
Pochettino ha de conèixer que té en el filial per cobrir les baixes i/o mancances del seu equip, i realment qui ha de treballar amb ells en primera instància és l'entrenador del filial. I els dos entrenadors, del primer equip i del segon i també en aquest cas, amb el del juvenil, han de mantenir un diàleg continu.

La victòria dels "peques"
Malgrat que sigui a l'altre vorera s'ha d'admirar el que està fent Guardiola i més crec pel lloc on ho fa. En un equip modest pujar algun jugador del filial/juvenil sigui més fàcil pel tema recursos, però fer-ho amb un gran implica un altre tipus de risc, ja que en aquests clubs el que prima és la victòria màxima, algun títol. Si mirem la història, ens trobarem que en un any trobarem un o cap que debuti, doncs en Pep, ha fet un cosa extraordinaria en un equip gran, fer debutar més d'un jugador del filial en una temporada i que algun d'aquests sigui titular en finals importants. I ens fem la mateixa pregunta d'abans, dins les tasques d'en Guardiola està el filial? Doncs igual que abans, no. En Pep coneix al filial i molt perquè ell abans de pujar al 1r equip era entrenador del filial. Potser per això ha apostat per tants jugadors del filial.

Més aprop
Bé, avui aquesta entrada m'ha servit per fer-me autocritica a mi mateix. Tot i que la importància del filial en el futbol base no en té gaire, cadascú treballa pel seu equip i en ocasions molt puntuals es necessita de l'equip inferior. No per això no l'haig de conèixer i encara que sembli que em tiro pedres sobre la meva taulada, el B d'aquest any el conec tirant a poc, tot i que suposo que per horaris, perquè molts cops han jugat després nostre, conec bastant més al C.
Ara us vull dir, sobretot a les d'últim any, que els misters del cadet-juvenil us coneixen i saben de vosaltres. Si per necessitat (el futbol base, va així) us necessiten ja us coneixen prou bé.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona reflexión Fran, pero en el teu cas no esta dintre del teu treball el filial, pero dimtre d'un mister de primera si, perque tothom ja de tenir una oportunitat i qui se l'ha pot donar millor que el propi entrenador del 1r equip?

Fran ha dit...

Des de la meva perspectiva, jo crec que el mister del 1r equip s'el ha de conèixer, ha de tenir mil-i-un informes del jugar del filial i del juvenil per si hi ha algú que destaqui que pogui donar el salt, ha de fer entrenar a alguns d'aquests que tenen projecció,... però el "gran" treball és el del mister del filial.