IMPORTANT

Avui us he enviat un mail des d'un nou correu fran.rcde@gmail.com, és important que el mireu i que em contesteu.
En el mail també hi ha els exercicis que la Juli ens ha enviat.

Si algú no ha rebut el mail que m'envï un a mi.

Moltes gràcies i disculpeu les molèsties

Temes del bloc

divendres, 28 de maig de 2010

Sistemes fut11

Ja que en els entrenaments no ho treballarem ja que haurem d'aplicar el sentit comú i traslladar el què sabem del fut7 al camp del fut11, avui veurem una mica els diferents sistemes de joc que em plantejo perquè jugueu.

El primer que veurem és el 1-4-4-2, podem dir un dels sistemes més equilibrats que existeixen i com tot té els seus aventatges i inconvenients.
Anem a explicar el que podem veure en el dibuix. 
Com podeu veure en el dibuix és un sistema format per 3 linies (si no contem la del porter). La línea defensiva que actua igual que la del fut7. En defensa han de jugar més junts i en atac han de jugar en amplitud (obertes, separades per fer el camp gran). La línea del mitjos igual que la defensiva en defensa tancades i en atac més obertes (igual que quan jugàvem a fut7 amb el 1-2-3-1) Finalment la línea d'atac on les davanteres han de moure's cap a un cantó i l'altre, tal com demanem a fut7. Per tant podem dir que aquest sistema és molt semblant al que estem acostumades a jugar.

El segon sistema que veurem és el 1-4-3-3. Segons com es vegi podem dir que és un dels sistemes més utilitzats avui en dia. Però com tot, hi ha pros i contras del sistema.
Com podeu veure en el dibuix és un sistema format per 3 linies (si no contem la del porter).igual que el d'abans. La línea defensiva que actua igual que la del fut7 i la del sistema anterior. En defensa han de jugar més junts i en atac han de jugar en amplitud (obertes, separades per fer el camp gran). La línea de mitjos ara ha de ser més forta i potent que l'anterior ja que són un jugador menys alhora de defensar. És la línea que més s'hauria de treballar en els entrenaments ja que la funció i moviments de les jugadores s'hauria de tenir ben clar. En principi aquesta línea no dóna amplitud al joc si no que permet més joc combinatiu en aquesta línea. La línea de davanteres si que dóna amplitud i profunditat gràcies als extrems que estan col·locats a la banda i que en principi estàn allà.

A grans trets ja sabem una mica més de 2 sistemes de fut11, un altre dia veurem el sistema "estrella" de l'actualitat el 1-4-2-3-1 i un altre més agoserat i atrevit el 1-3-2-3-1.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

m'agrada mes la primera opcioo!!!!!!!!

jeni!!

Anònim ha dit...

i a mi també m'agrada més la primera :)
apa bona nit!