IMPORTANT

Avui us he enviat un mail des d'un nou correu fran.rcde@gmail.com, és important que el mireu i que em contesteu.
En el mail també hi ha els exercicis que la Juli ens ha enviat.

Si algú no ha rebut el mail que m'envï un a mi.

Moltes gràcies i disculpeu les molèsties

Temes del bloc

dilluns, 18 de gener de 2010

Estiarte ens pot ajudar!

Últimament estic llegint diferents llibres sobre futbol, sobre entrenament... i avui he començat un llibre del Manel Estiarte (excampió olímpic de waterpolo, per exemple).
En el primer capítul explica com va viure la final contra Itàlia dels JJ.OO de Barcelona. Avui us presentaré un parell de cites d'aquest capítul que ens pot servir per aplicar-les en qualsevol moment, en partits difícils... 

¿La possibilitat de perdre? En l'esport aquesta possibilitat sempre és real, sempre està present, no somiàvem amb ella però la teniem present. Està allà com una sombra.
Si veiem aquesta frase tothom estarà d'acord, la derrota sempre està allà encara que l'esportista mai la vol patir però sempre, en un moment o altre, l'acaba patint. Com bé diu, és una possibilitat de l'esport i la hem d'acceptar. I nosaltres l'hauríem d'acceptar, encara que ens dolgui.
No guanyes o perds per detalls, sino que guanyes i perds per un conjunt de fets que passen durant dues hores i tot depén de tantes coses.
 L'Estiarte abans d'aquesta frase ens explicava que ell va haver de llençar un penalti a falta de molt poc per acabar el partit i que a la fi, la seva transformació va fer que Espanya es poses per davant en aquella disputadissima final, i ell ens venia a dir que el guanyar aquell partit no depenia únicament de què ell marqués aquell penal o no, sino que tota la feina dels seus companys durant tot el partit va fer que s'arribés a aquell moment.
Estem esperant, hem calentat, estem bé, tenim por, clar que tenim por, és normal, jo no crec amb aquella tonteria de què l'equip no ha de tenir por, clar que n'ha de tenir, però la por no t'ha de fer tirar endarrer, has d'asumir la teva por, l'has de respectar, has de ser responsable, a la por se li ha de fer front amb valentia, amb convenciment i jugaràs amb totes les seves capacitats.
El Manel ens presenta la situació que es va viure des de la piscina d'escalfament fins a la piscina on es jugava la final (que estava en el mateix reciente però no eren les mateixes). Deia que es palpava la tensió, tot estava en silenci i ens deia que podia veure la por en el seus companys i també en els rivals. Tal com diu a la por li has de fer front, has de jugar amb ella, l'has de superar... crec que la por igual que els nervis, tensions... si la saps gestionar bé pot ser positiu i si no ho saps fer bé tot això es torna cap a tu de forma negativa.

Mirem, llegim, analitzem aquestes frases per després aplicar-les en les nostres vides. Dissabte toca un partit important per l'equip, sé que no em estat 4 anys preparant aquest moment igual que passa en diferents esports olímpics, sé que la repercusió per nosaltres no serà la mateixa però ara mateix el partit que jugarem, en aquell moment, serà un dels més importants que haurem jugat com a jugadores i tal com vem dir la setmana passada, ara toca disfrutar!!
Us pregunto...  
Quines sensacions recordeu del partit més important que heu jugat?

Cap comentari: