IMPORTANT

Avui us he enviat un mail des d'un nou correu fran.rcde@gmail.com, és important que el mireu i que em contesteu.
En el mail també hi ha els exercicis que la Juli ens ha enviat.

Si algú no ha rebut el mail que m'envï un a mi.

Moltes gràcies i disculpeu les molèsties

Temes del bloc

dissabte, 23 de gener de 2010

Sabadell vs Espanyol 7-6 (molt bon joc... mal resultat)

Hi ha diverses maneres de caure derrotat, pots caure amb el cap alt o caure baixant els braços. Hi ha diferents maneres de jugar a futbol, pots baixar la pilota i  intentar fer un joc combinatiu o pots dedicar-te a fer pilotades sense gaire sentit durant quasi tot el partit, començar a còrrer i lluitar les pilotes. Cada entrenador té una filosofia diferent, pots posar per davant de tot la victòria sense buscar l'interés personal dels teus jugadors o pots buscar el creixement futbolístic dels teus jugadors.
L'edat de les nenes que són les protagonistes del bloc, del partit d'aquest matí, de la temporada... és una edat on han d'apendre a jugar d'una manera que en el futur els hi pogui servir. L'experiència ens donarà aquests detalls que han fet que avui perdèssim el partit o sigui el col·locar el peu més fort que la rival, les constants pèrdues de temps quan vas guanyant i no precipitar-se,...
En tot això no vull dir que el Sabadell sigui un mal equip, tot el contràri és un molt bon equip, repeteixo equip. Saben com jugar al futbol pur i dur. Aquell que es juga al subsòl, on hi participa més el múscul que el cervell, que té unes jugadores en punta d'una molt bona tècnica individual. Però jo em pregunto, en edats posteriors aquest xut que ara les porteres no poden parar perquè les porteries els hi va gran, aquesta puntada de peu que arriba d'àrea a àrea, ... els hi servirà quan juguin en un camp més gran¿? Potser si, el temps ho dirà. Però senyors, senyores crec que aquest joc combinatiu que els hi plantejem a les nostres nenes els hi servirà quan juguin en el camp que sigui i crec que la manera de formar bones jugadores és aquesta, encara que un pot estar d'acord o no, aquesta és la meva opinió personal, una opinió que no és el 100% efectiva, productiva, si ho fós seria un dels grans pensadors del futbol i sincerament em queda molt per aprendre igual que a les nostres noies.
Avui ens hem trobat un pedra en el camí però que aquesta no faci baixar els braços i desistir perquè, noies, acabeu de començar la vostra carrera esportiva. D'aquí uns anys ja em direu on esteu i si això que intento ensenyar us ha servit per ser millors futbolistes i com no, també millors persones.

42 comentaris:

Anònim ha dit...

a sigut un d'akets partitss del ke l pblic disfruta pero les nens no disfrutem gairee... bueno hem jugat molt millor ke elles pero el resultat a sigut molt molt injust....

jeni

Anònim ha dit...

Segueixo dia rere dia al RCD Espanyol Femení Infantil A, no sóc jugadora ni d'aquest equip ni de qualsevol altre, però em sento lligada personalment a l'equip i la veritat és que crec que encara que no existís aquest lligam el seguiria perquè m'ha guanyat. Com també m'ha guanyat aquest blog, ja que com s'ha dit les nenes son les protagonistes i en aquest blog això es deixa patent per sobre de qualsevol altra cosa. Tot es per a elles, les jugadores. S'aconsegueix donar-li importància a cadascuna de les membres de l'equip, amb les entrevistes, amb els missatges d'ànim, amb la possibilitat de que elles també puguin dir la seva amb els comentaris i, sobretot, amb les crítiques constructives, com és el cas de l'entrada d'avui. I aquí és on volia arribar, a les crítiques constructives. En cadascuna de les cròniques dels partits es pot veure com es fa un anàlisi objectiu de la jornada, no hi ha gens de fanatisme, es diuen les coses tal com son, les bones i les dolentes, perque si, si es vol avançar s'han de dir també les dolentes, encara que no agradi. Per tant, a mi no em semblen gens avorrides.
Amb tot això només vull donar ànims a les nenes, que segueixin creixent com a jugadores i que intentin aprendre de totes les coses que els hi passen per davant, que arribaran lluny!!

Anònim ha dit...

Jo vull arribar lluny en el futbol.. perquè és el meu somni desde petita. Vull lluitar per aquest somni i no vull perdre mai l'alegria en que i jugu ni amb la il.lusió que ho faig. Però hi ha moments que crec que ni l'entrenador ni ningú confia amb mi.. Hi ha petits detalls que em diuen que haig de continuar lluitant per aquest somni però si una persona veu que una jugadora si deixa la pell als entrenos, i ho faria tot per l'equip doncs li donaria més oportunitats, més senyals de confiança...

rosa ha dit...

Hola primero de todo felicitar a todas por el esfuerzo del sabado,Segundo animar a nuestra amiga a que siga entrenando y aprovechando todas las oportunidades que se le presente,no estoy deacuerdo en que nadie confia en ti esta es una carrera muy larga y acavais de comenzar.La primera que debe creer en ti eres tu misma y si estas segura que esto es lo que de verdad quieres tarde o temprano lo conseguiras.Recuerda que la paciencia es una virtud y esto solo acaba de comenzar.

Anònim ha dit...

moltes gràcies rosa!

nosé si saps qui sóc.. però nesecito aquets ànims!

rosa ha dit...

No estoy segura de quien eres ya me lo diras si quieres, pero si te sirve de consuelo la Alba entreno durante 7 meses y solo jugo 2 partidos porque su entrenadora creyo que era lo mejor para ella ya que estaba empezando,ella se sentia un poco como tu por las pocas oportunidades y la poca confianza que tenian en ella,pero no por eso a dejado de entrenar un solo dia y de aprovechar todas las oportunidades.Valora lo que os estan enseñando y la amistad tan bonita que estais creando tanto dentro como fuera del campo

Anònim ha dit...

Hola!
Soy el padre de unas de las niñas del Sabadell. Creo que nuestras jugadoras hicieron un derroche de energía increible con tal de poder superar a las jugadoras del Espanyol. Puede ser que lamentablemente no tengamos tan buen "equipo" como el vuestro y que nuestro juego no fuera tan "brillante" como el realizado por ... vuestras jugadoras, pero lo que si tenemos es muchas ganas de luchar en cada partido, a veces con mejor juego y otras con mas ganas. No creo que nadie pueda decir que ganamos el partido injustamente, todo lo contrario, lo ganamos con mucho honor y sudor. Lo que ocurre es que nuestras niñas salen a ganar el partido todas las semanas a base de trabajo y quizás las espanyolistas salen creyendo que van a ganar su partido sólo porque en su camiseta ponga RCD Espanyol y por último, refiriéndome a las maneras de caer en un partido que comentas, las nuestras en vuestro campo, no se llevaron los tres puntos no por falta de lucha y juego, sino por los ocho minutos extras que añadió el arbitro
que casualmente fue un atiguo jugador de vuestra cantera.
Un saludo y un poquito de humildad.
Manuel

FEDE ha dit...

HOLA MANUEL

Anònim ha dit...

Manuel creo que has te has salido del tiesto. La verdad es que todas nuestras jugadoras tienen un pasado y todas son humildes. Quizás han tenido más suerte que otras ya que uno de los mejores clubs femeninos se ha fijado en ellas y no en otras. Pero piensa que no ha sido por su cara, ni por su físico ni lo bien que les quedaba los colores de la camiseta con sus ojos, si no por su calidad como jugadoras y como personas y por el trabajo que han realizado y el esfuerzo que han hecho desde bien pequeñas.
Lamentablemente yo no tengo el mismo recuerdo del partido de la ida y a mí los 8 minutos no me salen por ninguna parte y está claro que nos estafaron un montón en el partido del domingo, lo reconocieron hasta gente de vuestro club. Una pena tantos minutos en un partido pueden girar un resultado.
Solo me queda decirte que nuestras niñas luchan también, sudan la camiseta y se dejan la piel en los entrenos y en los partidos para ser mejores todos los días y lo mejor de ellas es que les da igual el color de su camiseta si cada día aprenden y no alardean de ella, ni les sirve de carta de presentación en ningún campo. Todo lo tienen se lo han ganado y no sólo hacen buen fútbol son nobles, son limpias, son técnicas y cada día crecen como jugadoras y como personas jugando a futbol no dando patadas y haciendo interpretaciones teatrales, porque ante todos son niñas y jugadoras de fútbol.
Como padres preferimos cien mil veces que nuestra hija pierda jugando bién y limpiamente que no gane con malas formas eso no la hará crecer como persona ni como deportista.

FEDE ha dit...

HOLA MANUEL, CUANDO VAYAIS A ANDORRA COMPRATE UN RELOJ QUE FUNCIONE BIEN , POR QUE EL ARBITRO PITO 2 MINUTOS ANTES DEL TIEMPO REGLAMENTARIO MAS 3 QUE TENDRIA QUE HABER AÑADIDO POR LAS LESIONES DE 2 DE VUESTRA JUGADORAS MAS 1 DE LAS NUESTRAS, Y A LO QUE TE REFIERES QUE NUESTRAS JUGADORAS VAN DE SUBIDITI POR QUE LLEVAN EL ESCUDO DEL ESPANYOL , ESTAS EQUIVOCADO POR QUE TIENEN UNOS ENTRENADORES QUE LES ENSEÑAN A SER PERSONAS DENTRO DEL CAMPO O COMO FUERA , NO COMO VUESTRA JUGADORA 4 QUE INSULTABA A LA AFICION DEL ESPANYOL AL TERMINAR EL EL PARTIDO Y ESO HABIENDO GANADO , POBRE NIÑA LO QUE TENDRE QUE VER EN CASA CUANDO SE COMPORTA DE ESA MANERA EN UN TERRENO DE JUEGO, Y QUE LASTIMA DE ENTRENADOR POR ACEPTAR ESA ACTITUD DE UNA DE SUS JUGADORAS " SERA DE LA MISMA CALAÑA" .
FEDE PADRE DE UNA JUGADORA DEL ESPANYOL.

Anònim ha dit...

Doy fe que el entrenador cuando terminó el partido reunió a los padres y les dijo primero que habían acabado antes el partido, osea que faltaban minutos y les recriminó a los padres que no animaran a jugar sucio a sus jugadoras, a que pegaran dijo concretamente. Yo pasé por el lado de grupo y lo oí cuando iba al lavabo y pensé que por lo menos él tenía cabeza.
Madre del Espanyol

FEDE ha dit...

ANIMS FRAN ,EL JOC QUE VAN VEURE EL DISABTE ES MARAVILLOS , AMB AQUESTA ACTITUD GUAYAREM AL VILASSAR I AL SANGRA , SI LA SORT ENS ACOMPANYA.

Anònim ha dit...

Totes voleu arribar lluny al món del futbol, totes voleu jugar i totes us deixeu la pell. Però has de tindre clar que totes sou peces d'un "puzzle" i que cada una té el seu lloc (el cual se l'ha de guanyar tots el dies) que totes sou importants i imprescindibles però que segons la forma de cada partit unes peces encaixen millor que altres per fer el "puzzle" d'aquell partit. No has de desanimar-te ni sentir-te trista un altre dia encaixaràs millor tú en el partit i una companya es quedarà amb menys minuts jugats. Confiança, crec que a totes un tenen confiança, perquè si no ja no estaríeu en aquest equip és la millor prova de confiança que us ha donat l'entrenador, escollir-vos pel seu equip.
Molts ànims!

FEDE ha dit...

EN LA PRIMERA RAMPA DEL TOURMALET NO HEMOS TENIDO UNA PAJARA , HA SALIDO UN PERRO DEL ARCEN Y NOS HA TIRADO DE LA BICICLETA , TRANQUILAS CHICAS QUE EL TOUMALET ES LARGO Y DE MUCHOS KILOMETROS Y PODEMOS PILLAR AL QUE LLEVA EL MAILLOT AMARILLO

Fran ha dit...

Bona nit!
A veure.. Sr. Manuel, la opinió sobre el bon joc és lliure, cadascú té la seva manera d'interpretar. La meva idea del bon joc i que intento ensenyar a les nenes és el de baixar la pilota a terra i fer un joc combinatiu des de la línia d'abaix o sigui des de la portera, indepentdentment del rival sigui ,amb tots els respectes, el Caldes o el Sant Gabriel. I tal com has mencionat el partit d'anada, per a mi, jugar bé no és que des de la porteria i la defensa es llencin pilotes cap adalt a esperar que alguna de les jugadores en punta l'agafin o esperar algún error de les defenses rivals. Encara recordo que el vostre primer gol va ser perquè vem intentar jugar una pilota en defensa.
Tema de l'àrbitre i els minuts afegits... bé la seva actuació és perfecte igual que la de cadascuna de les persones que interfereixen en un partit. I ja des d'un temps ençà les protestes des de la banqueta van en protecció de les nostres nenes, tal com va passar en el darrer partit. I lo del temps, és veritat que s'hauria d'haver afegit més, si igual que va passar en el partit de casa nostre, si el fisio surt diverses vegades i durant tot el partit es perd temps es normal que s'afegeixi temps, crec recordar que no van ser 8 minuts els que es van afegir però no vull entrar en aquesta discusió perquè com vaig dient sobretot últimament, l'àrbitre a vegades et dóna i d'altres et treu i en els dos partits ho hem pogut comprovar.
O sigui que espero que amb aquest escrit quedi tancada la discussió sobre l'arbitratge... encara que lo del joc brut i l'entrenador hi hauria per altres 5 comentaris més però cadascú opina el que vol i jo no sóc ningú per criticar a algú.

No sé si m'he explicat bé o no, perquè he escrit sense comprovar gaire.

Anònim ha dit...

Primero, quiero animar a FRAN pues, es verdad que a veces y aun jugando bien no se gana ( sea por el motivo que sea). Esta lección tan dura deben de aprenderla poco a poco nuestras pequeñas.
Segundo animar a la princesita desconocida y que cree que no confían en ella, a que siga trabajando duro. Mi hija Irina tambien piensa lo mismo que tú. Yo le he intentado explicar, que no siempre las mismas jugadoras encajan bien en diferentes partidos. Pero lo más importante es, que teneis que aprovechar el poco tiempo que os dan para rendir al máximo y aportar al equipo todo lo que podais. Irina hasta hace aprox. medio año no había jugado con ningún equipo de futbol, pero sin embargo está ahora en este Club, y este simple hecho hay que agradecerlo entrenando siempre al 100% y jugando el tiempo que te dejen tambien al 100%.
Un abrazo de esos que te dejan sin aire y recuerda... CREEDOSLO YA QUE PODEIS
ANNE

Anònim ha dit...

Lo que está claro Manuel, es que nuestras niñas se pueden presentar en todos lados de manera humilde y que van a llegar muy lejos.

Rafa ha dit...

Vaya con Manuel, no se qué piensas, pero estás lejos de la realidad. Es evidente que nuestras niñas pueden ir con la cabeza alta, fuera y dentro del campo, porque delante de todo son personas y tanto los padres como los entrenadores les enseñamos a ser personas. Espero que algún dia podamos ver lo mismo en vuestras niñas, será reflejo de que tanto vosotros como sus entrenadores están haciendo la misma tarea. Cosa que lamentablemente hoy no podéis decirlo. Me sabe mal, pero no pudedo decir otra cosa por lo que hasta ahora he visto.
Respecto al árbitro, ni mencionarlo: ¿cómo un hombre puede tergiversar de la manera que lo hizo el resultado de un partido, pitando faltas que no existían contra las nuestras y obviando las suyas. Calificativo de impresentable. Que se dedique a la poesía.
De todas maneras, me quedo con la derrota y la asumo, si vosotros cambiáis.
Finalmente, nuestras hijas no van de subidillas, porque que yo sepa, no os han insultado a los padres ni de vuestro ni de ningún equipo, cosa que sí pasó en éste partido contra nosotros. Y si fueran ido de subidillas no hubueran llorado de desconsuelo.
En fin, Manuel, nos vemos si quieres y podemos hablarlo tranquilamente, porque sabemos que en el fondo sabéis certeramente que os duele que nuestras niñas jugaron más bién y más noblemente.
Salud.

Anònim ha dit...

Una cosa està clara, i es que el Senyor Manuel pot demanar el que vulgui, però humiltat no, perque si d'alguna cosa va sobrat aquest equip és d'humiltat. Per veure les errares dels altres, primer has de començar a veure les propies.

Anònim ha dit...

Don Manuel, me imagino que Usted no tiene claro el significado del deporte. Consúltelo en Google que le saldrán muchas respuestas.
Yo lo que opino es que el deporte debe de ser una diversión y no una guerra.
Quedamos a la espera de su respuesta

Wences papá de niña del RCD Espanyol

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

.....

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

CENTREE ESPORTS SABADELLL EL MILLORR

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

aver frann primeroo k en el partidoo en tu campoo no entro ni una vezz el fisiooo i el arbitro os salvoo de perder otra vez el partido contra uno de los mejoress clubess de catalunyaaa.ya le puedes agradeser a l'arbitroo... i por segundoo vosotrosss jugavaiss tambien kon peolota arriba i aver kien la coje i a demas el primer gool no fue dep odre si tus jugadores no sabem acer pasesss en ñla defensaaa i i las delentares del sabadell saben defenderr.....

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

NO BORREU ELS COMENTARISSS!

Fran ha dit...

Bona nit anònim num.28...
recordo q la meva fisio va entrar un parell de cops i el partit va ser parat un parell de vegades... però bé no crec que empatessim per aquests suposats minuts.
Mai he negat que el Sabadell sigui un dels millors equips de Catalunya, sou un bon equip, un equip amb ofici.
Per cert, saps que dels errors s'apren? Doncs ja sé que hi ha molts pases que no surten bé però no per això els hi diré a les meves nenes que ho deixin de fer. I a les porteres de l'equip els hi tinc dit que la última opció és la pilota llarga a no ser que sigui per iniciar un contraatac, abans han de buscar el pase en curt amb la mà, després el pase llarg amb la mà i finalment el xut cap adalt. No sé quines ordres té la portera del Sabadell, potser té les mateixes que les nostres, doncs haurà de seguir treballant i millorant per poder seleccionar els seus pases amb la mà que durant el partit és un recurs poc utilitzat.
I tant que les davanteres del Sabadell saben defendre amb un camp com és el nostre (sóc contràri de jugar en les dimensions que utilitzem, afavoreix als equips lluitadors com és el vostre) perquè si no recordo malament en el partit de tornada van robar poquetes pilotes.

Agraeixo un comentari com el teu, encara que hi hagi un fanatisme per has intentar donar la teva opinió "sense" faltar el respecte.

Fran ha dit...

Anònim 31, no borraré els comentaris que donguin una opinió fent servir el respecte cap als rivals. No tinguis cap mena de dubte que hi ha algún comentari desqualificant al Sabadell o qualsevol equip, també el borraré.
Com has pogut comprovar he deixat comentaris animant al Sabadell, perquè no era insultant...

Anònim ha dit...

Bon dia a tothom,
jo crec que ja hi ha prou de parlar del partit del dissabte. I també crec que ja hi ha prou de justificar res, ni de veure quin equip és millor, quin de pitjor. Si les defenses saben això, si les devanteres l'altre.
El més important d'un esportista és saber que quan l'arbit pita final del partit, vol dir final del partit i res més.
Que el partit s'acabat, que el resultat és el que hi ha i que a partir del moment d'entrar a la dutxa s'ha de mirar cap endavant i pensar en el partit de la setmana vinent de forma positiva.
Els comentaris en calent no són objectius, que hi ha que deixar passar uns dies per poder valorar les coses que s'han fet bé i les que es podien millorar, estudiar si l'aposta que s'ha fet és la correcte.
Es per això que m'agradaria deixar clar que els dos equips van ser rivals 1 hora el dissabte i res més. Que no hi cap tipus de rancunia ni hem de tindre cap relació perquè sincerament no ens uneix res més que dos partits de lliga.
I menys via internet i aquí, ja que això no és un foro d'esports en general ni de la federació de futbol.
Això, es una pàgina del nostre equip creada perquè les nostres nenes siguin les protagonistes, una pàgina on elles es sentin com a casa seva, envoltades de gent familiar i on puguin trobar consells dels seus entrenadors, de la gent, a la que de veritat les nenes de l'equip els importa i on els comentaris de mal gust no tenen cabuda ni de jugadores contràries i menys dels pares d'elles que han de donar un exemple del que és deportivitat i educació.
Fins aviat,
Txell

Anònim ha dit...

Estoy completamente de acuerdo contigo Txell,soy la mama de Irina y no he podido dar crédito a lo que ha pasado ni lo entiendo.

Anne

pauli ha dit...

creo que ya esta bien de tantos comentarios,ni de meterse con los colores de una camiseta,porque las niñas,niñas son y algunas veces se juega mejor y otras peor ,pero no por eso tenemos que descalificar la manera de nuestros entrenadores tanto por un lado como por el otro,que penseis que es un deporte y como deporte lo primero es que las 14 jugadoras se lo pasen en grande tanto si ganan como si pierden.
Y por favor las niñas son pequeñas y no hay que descalificarlas si son buenas o malas que ellas cuando lo lean no les hace gracia.
Y mira que hemos tenido partidos pero no tanto comentado como este.
Y si señores hemos perdido pero tenemos la cabeza alta como cualquier equipo porque no siempre se gana en la vida
pauli

rosa ha dit...

primero de todo estoy deacuerdo con lo que dicen las demas mamas ¨basta ya¨son niñas.Creo que este bloc se hizo con la idea de tener una comunicacion con entrenadores.niñas y padres,donde cada semana se comenta el partido,conocer mas alas niñas y ellas expresan su estado de animo.Si el señor manuel hubiera leido mas de 2 veces la cronica de nuestro entrenador,se daria cuenta que no esta desprestigiando a nadie,esta dando una leccion de las diversa manera que hay de entrenar con mas tecnica o con mas fuerza,nadie a dicho que no merecierais ganar,hemos dicho que perdimos dignamente.Y por ultimo si tanto te gusta nuestro bloc te animo a que habrais uno para darles consejos y conocer mas a vuetras niñas.

Anònim ha dit...

Bona tarde, soy Manuel y como bien dice Fran en uno de sus comentarios yo también quiero terminar con esta polémica. Si he molestado a alguien con mi comentario pido disculpas, como dice algún otro anónimo las cosas en caliente no son buenas consejeras. Sólo quiero aclarar que el sábado cuando vi la crónica de Fran y observé a mi hija completamente agotada por el partido sentí que que estaba quitando mérito a nuestras jugadoras que hicieron todo lo posible, dentro de un marco de legalidad y juego limpio, para poder llevarse la victoria y como así fue. Por supuesto que me gusta el "jogo bonito" por ejemplo del Barça., pero si alguien gana al Barça con otras "armas" no debemos desprestigiarles, sino todo lo contrario. Como también dice Fran, no quiero entrar en mas discusiones así que yo también me guardo algún que otro comentario.

Por último, como prueba de que me gusta el buen fútbol, ya tenía la intención de ir a ver el Espanyol-Sant Gabriel, así que si el amigo Rafa quiere, le tomo la palabra para quedar allí y comentar las cosas tranquilamente. Dime algo Rafa.

Recuerdos y un saludo.
Manuel

Anònim ha dit...

dejemos ya de dar vueltas a la tortilla no?? sabadell si os convence mas si sii ganasteiss i kee?? todo el mundo tiene un dia maloo asi kee?? ke passsaa ya esta perdimos pero tenemos la cabeza vien alta valee.. ok dejemos este tema espanyol vamos a fijarnoss en el VILASSAR DE MAR!! okeiii

aaaa i soyy la jenny

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb la Jenni!
Deixem el tema, els partits passats ja estàn.
Hem de mirar endevant cap al futur!

maria

Rafa ha dit...

Buenas Manuel, pues nos vemos el día que jugamos el Espanyol contra el Sant Gabriel,
Oye, ¿no serás el padre de Marina?
Saludos.

Anònim ha dit...

crec que el senyor manuel no s'hauria de ficar en webs que no pertanyen al seu club, ni son del seu interes. Així que ens deixi en pau!!!
Li agrairia molt

I ara a pensar en el Vilassar.

Sóc una jugadora